keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Probiootteja kosmetiikkaan

Trevor Steyn Acadermia messuilla.
Kävimme Acadermia- kosmetiikkamessujen ensimmäisenä päivänä kuuntelemassa mielenkiintoisen luennon probioottien käytöstä kosmetiikassa. Luennon meille piti Esse Organic Skincare yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Trevor Steyn. Esse Organic Skincare hoitolasarja on perustettu vuonna 2002 ja se perustuu uusimpaan teknologiaan, jossa hyödynnetään ihmisen normaaliflooran mikrobeja. Steyn puhui paljon siitä, kuinka iho tarvitsee monipuolisen ja terveen mikrobikannan, sillä eheä mikrobikanta suojaa ihmistä tartunnoilta ja edistää ihon hyvinvointia.

Pidimme luentoa erittäin mielenkiintoisena, vaikka se ei meille juurikaan tarjonnut uutta tietoa probiooteista vaan keskittyi pohjustamaan aihetta mikrobiologian näkökulmasta. Steyn kävi läpi oleellisimmat mikrobiologian käsitteet. Tärkeimpinä käsitteinä esiteltiin prebiootit ja probiootit. Steyn Esse sarjassa hyödynnetään paljon kumpiakin. Prebiootit ovat tavallisesti hiilihydraatteja, jotka edistävät yhden tai useamman bakteerikannan kasvua. Probiootti puolestaan on elävä mikrobi, joka vaikuttaa myönteisesti terveyteen. Luennon jälkeen jäimme kuitenkin vielä pohtimaan, kuinka probiootit kosmeettisissa tuotteissa toimivat ja millaista lisäarvoa tämä uusi teknologia tuo kosmeettisille valmisteille.

Selvitimme The Natural Goods Companyn internetsivuilta, että Esse- kosmetiikka sarjassa käytyillä prebiooteilla ruokitaan valikoituja hyödyllisiä mikrobeja ja tietyissä sarjan tuotteissa myös elävät probioottit auttavat saavuttamaan halutut hoitotulokset. On totta, että mikrobeilla on valtava merkitys ihmiselle niin hyvässä kuin pahassakin, joten uskomme, että tämä uusi teknologia voi tuoda ihonhoitoon jotakin täysin uutta. Probioottien käyttö kosmetiikassa on kuitenkin melko uusi ilmiö, emmekä vielä tämän luennon perusteella pystyneet täysin ymmärtämään probioottien ja prebioottien mahdollisia vaikutuksia ihonhoidossa. Steyn luento oli kuitenkin hyvin informatiivinen ja herätti ehdottomasti mielenkiinnon perehtyä asiaan syvemmin.

-Terhi.R ja Satu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti