torstai 3. joulukuuta 2015

Kosmetiikkakäyttäytymisen erot ruotsalaisten ja suomalaisten välillä

Kun kiertelimme muutaman päivän ympäri Tukholmaa, alkoi pikku hiljaa kiinnittää huomiota ruotsalaisten kosmetiikkakäyttäytymiseen. Kun katseli ympärille, näki todella paljon ihmisiä, joilla oli kauniita ehostuksia kasvoilla, juuri värjätyt, kauniisti laitetut hiukset sekä täytetyt huulet. Ruotsalaisilla on enemmän varaa kuluttaa, niin kosmetiikkaan kuin muihinkin tuotteisiin, verrattuna meihin suomalaisiin. Se näkyy selkeästi myös katukuvassa, kun lähes jokainen vastaantulija kantaa kädessään jonkin myymälän sievää paperikassia tai muovipussia.

Erilainen kosmetiikkakäyttäytyminen tuli esille myös Acadermia- kauneusmessuilla. Esittelypisteillä oli tarjolla muun muassa hampaiden valkaisua sekä 24k kultakollageeninaamioita. Me suomalaiset olemme suurimmaksi osaksi hieman arkoja kokeilemaan esteettisiä kosmetiikkapalveluita tai täysin uudenlaisia kosmetiikkatuotteita.

Eräällä pisteellä tehtiin hampaidenvalkaisua jota seurasimme hetken. Mieleeni tuli ajatus uskaltaisinko ja haluaisinko itse istua penkillä sininen laite suussani niin, että messuvieraat kävelevät ohitseni ja katsovat toimenpidettä. Tuolit olivat lähes kokoajan varattuja ja pisteelle oli jonoa. Toimisikohan tämä Suomessa?


Jamelan pisteellä oli esittelyssä kultakollageeninaamioita, joiden luvataan kiinteyttävän, kosteuttavan ja kirkastavan ihoa jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Kaksi esittelijää puhuivat suomea ja he kertoivat meille tuotteista sekä keskustelimme ruotsalaisten suhtautumisesta kosmetiikkaan. Esille tuli esimerkiksi se, että ruotsalaiset ovat rohkeampia käyttämään esteettisen kauneudenhoidon palveluita. Ruotsissa on siis yleisempää, että huuliin otetaan täyteainetta tai jotain vartalonosaa muokataan halutumpaan suuntaan.


Ystäväni kokeilivat silmänympärysnaamiolappuja ja monet muutkin messuvieraat kävelivät naamiolaput kasvoillaan.

 On myös mainitsemisen arvoista, että ostoskeskuksissa sekä kosmetiikkaliikkeissä oli ihania esillepanoja ja kauniita näyteikkunoita. Erona Suomeen oli se, että näihin asioihin oikeasti on käytetty aikaa ja esillepanot ovat tehty huolella J

Terkuin,

Nea Nevalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti