keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kollektivtrafik i Stockholm

Tukholman joukkoliikenne on varsin suuri ja mutkikkaampi verrattuna Helsingin joukkoliikenteeseen. Reissulla tulikin monesti naurettua Helsingin metroliikenteelle kun sitä vertasi Tukholman metrokarttaan. Tukholmassa ihmiset matkustavat pääosin metrolla eli tunnelbanalla, mutta myös ratikalla (spårvagn), bussilla ja lähijunilla (pendeltåg).



Reissun aikana kuljimme kyseisillä kulkuvälineillä päivittäin ja eri linjoja tuli käytettyä ahkerasti. Linjat on merkitty karttaan eri väreillä ja pysäkkien nimet on ilmoitettu niihin selkeästi. Aluksi metrolla matkustaminen tuotti hieman hankaluuksia, aina ei ollut varma miltä raiteelta juna lähtee tai mihin suuntaan sitä pitikään mennä. Vaikka kartta näyttää hyvin monimutkaiselta näin Helsinkiläisen silmin, oppi metrojen ja muiden käytön sitten kuitenkin yllättävän nopeasti.



Ostimme reissumme ajaksi 7 päivän liput, joilla sai matkustaa niin paljon kuin huvitti. Tukholmassa laitureille ei pääse jos ei ole lippua, sillä jokaisella asemalla on portit joiden läpi täytyy mennä lippua näyttämällä. Näin pystyttiin karsimaan liputta matkustaminen.

Vaikka kaupunki oli meille melko vieras, oli joukkoliikenteellä kulkeminen loppupeleissä helppoa ja vaivatonta. Metroja kulkee koko ajan eikä kertaakaan tarvinnut odottaa 10 min pidempään. Monipuolisen julkisen liikenteen ansiosta meidän oli helppo matkustaa vierailuillemme, messuille sekä lentoasemalle. Pystyimme tutustumaan myös kaupungin muihin osiin vapaa-ajallamme, koska liikkuminen oli niin helppoa. Tällä reissulla Tukholmasta ja sen alueista jäi myös paljon selkeämpi kokonaiskuva kun tuli matkusteltua eri alueille.

- Sanna Vuojolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti