keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Maria Åkerberg

Tutustuimme Acadermia messuilla ruotsin tunnettuun ammattilaisluonnonkosmetiikkasarjaan, Maria Åkerbergiin.  Brändi ei ollut meille entuudestaan tuttu, mutta se herätti huomion näyttävällä ständillään. Messuosasto oli aitiopaikalla, suoraan Acadermian sisäänkäynnillä. Tuotteiden esillepanoon oli panostettu hyvin ja heillä oli selkeät linjat mitkä tuotteet ovat tarkoitettu ammattilaiskäyttöön ja mitkä kuluttajille. Sen lisäksi ständillä oli mainos tv-taulu, suuret julisteet ja yrityksen logo näkyi helposti kauas. 


Tuotesarjan valmistaa Dermanord ja yritys on perustettu Maria Åkerbergin toimesta vuonna 1995. Maria Åkerberg tuotesarjaa tunnettiin alunperin nimellä Dermanord, kunnes vuonna 2010 he lanseerasivat sarjan uudella nimellään. Heidät tunnetaan ekologisena kosmetiikkabrändinä ja he käyttävät ainoastaan kylmäpuristettuja kasvi- ja eteerisiä öljyjä ja muita ekologisia raaka-aineita.

Kiinnostavinta oli heidän uusin hoitomenetelmä nimeltään Pure cell treatment, sillä Maria Åkerberg on maailman ensimmäinen brändi, joka tarjoaa eläviä kantasoluja sisältävän kosmetiikkatuotesarjan hoitolakäyttöön. Tuotteissa olevat kantasolut ovat eristetty Roseroot nimisestä kasvista. Nämä kantasolut ovat elossa siihen asti, kunnes tuotetta levitetään ihoa vasten antaen painetta, minkä avulla solun ravitsevat aineet imeytyvät ihoon. Kantasolujen tarkoituksena on parantaa ihon omaa kykyä korjata itseään. Nämä kantasolut eivät ole erikoistuneita vain tiettyyn funktioon, joten ne mukautuvat ihosolujen funktioihin ja hoitavat sitä mitä terve iho vaatii.  Kantasolut myös stimuloivat terveitä ihosoluja ja  tuovat runsaasti antioksidantteja.



Mietimme, miten tämä on käytännössä mahdollista jotta tuote voisi oikeasti toimia lupaamallaan tavalla. Laitoimme yritykselle viestiä ja kysyimme, kuinka kantasolut ensinnäkin säilyvät tuotteessa. Saimme vastaukseksi, että kantasolut säilytetään kookosvedessä, minkä avulla solut saavat ravintoa eivätkä kasva tai kehity pidemmälle. Oikein säilytettynä jääkaapissa, kantasolut ovat elossa jopa 6 kuukautta.

Olisi mielenkiintoista kuulla, miten tuote kemian kannalta toimii ja miten kantasolujen ravitsevat aineet saadaan ihon syvempiin kerroksiin ja imeytymään jo olemassa oleviin ihosoluihin. Pohdimme, että ensinnäkin ihon syvempiin kerroksiin on erittäin vaikea saada aineita imeytymään ihon monikerroksisuuden- ja kerrosten kemiallisten ominaisuuksien, kuten vesi- ja rasvaliukoisuuden takia. Hoitomenetelmästä haluaisimme saada enemmän tietoa, jotta saisimme kattavamman kuvan tuotteen toimivuudesta.



 Oanh pham & Anniina Mannila




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti