keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Vierailu Suomen suurlähetystössä ja kauppakamarilla 25.11.


Hejsan från Stockholm!

Ekskursion ensimmäisen päivän ohjelmaan kuului vierailu Suomen suurlähetystössä ja kauppakamarilla. Molemmat sijaitsevat samassa osoitteessa Kristian Gullichenin suunnittelemassa rakennuksessa, kävelymatkan päässä Tukholman keskustasta. Suurlähetystön poliittisella osastolla työskentelevä Katharina Bäckmann kertoi meille suurlähetystöstä ja sen toiminnasta. Kauppakamaria meille esitteli sen toimitusjohtaja Kjell Skoglund. Molemmat esittelyt olivat informatiivisia ja ytimekkäitä, ja saimmekin mielenkiintoista keskustelua aikaiseksi esimerkiksi estenomien työmahdollisuuksista Ruotsissa, Suomen ja Ruotsin eroista sekä taloudellisesta tilanteesta.



Suomen suurlähetystö seuraa Ruotsin tapahtumia mm. politiikan ja talouden saralla. Sen tehtävänä on vahvistaa Suomen kansainvälistä asemaa ja vaikutusvaltaa. Suurlähetystö myös auttaa, antaa tietoa ja neuvoo suomalaistaustaisia ihmisiä Ruotsissa tapahtuvissa ongelmatilanteissa. Suomen suurlähetystö tekee yhteistyötä Team Finlandin kanssa, joka tarkoituksena on edistää Suomen sekä suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja menestymistä maailmalla. Lisää Team Finlandista voi lukea täältä.

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin päätehtävä on auttaa suomalaisia yrityksiä Ruotsin markkinoille, sekä käytännön asioiden kanssa että liiketoiminnan kasvattamisessa. Kauppakamarin kautta saa ajankohtaista tietoa ja mahdollisuuden luoda kontakteja yhteistyökumppaneiden kanssa.


Oli kiinnostavaa kuunnella puhujia ja olimmekin otettuja, että saimme vierailla suurlähetystössä!

Vi hörs,

Hanna, Alexa & Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti