sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Acadermia mässorna ur en frisörs synvinkel

Parturi-kampaajana kiinnitin huomiota hiusalan näkyvyyteen Acadermia-messuilla. Tarjontaa oli jonkin verran. Esillä oli muutamia tuotemerkkejä, kuten Olaplex ja Kardashian Beauty, sekä saksiesittelijä ja kalusteita parturi-kampaamoon. 
Tuotemerkkejä messuilla
Pysähdyin juttelemaan Frisör företagarnan pisteelle, joka on hiusalan liitto. Frisör företagarna pyrkii parantamaan ruotsalaista hiusalaa luotettavammaksi ja paremmaksi. Olin yllättynyt kuullessani, että Ruotsissa kuka tahansa voi perustaa parturi-kampaamon ilman minkäänlaista koulutusta. Frisör företagarnaan voi liittyä hiusalan ammattilaiset, joilla on koulutus parturi-kampaajan työhön. He saavat liikkeensä ikkunaan merkin, jolloin asiakkaiden on helppo tunnistaa ammattitaitoiset tekijät. Frisör företagarnan nettisivuille on myös listattu kaikki liittoon kuuluvat parturi-kampaajat, joten uutta kampaajaa on helppoa lähteä etsimään tätäkin kautta. Ammattiliitto tarjoaa kampaajille myös koulutuksia, yritysneuvontaa sekä verkostoitumismahdollisuuksia ja tapahtumia ympäri maata. 
"En behörig frisör erbjuder dig en trygg och professionell behandling och har naturligtvis slutfört en godkänd utbildning för att bli behörig som frisör."
Frisör företagarnan messumainontaa
Oli mukava kuulla, että Ruotsissakin pyritään vähentämään ammatin harjoittamista ilman koulutusta, ja tuoda tämä asia myös kuluttajien tietoisuuteen. Lisätietoa Frisör företagarnasta saa sivuilta http://sok.frisor.se/ 

PS. Suomen hiusalan perustutkinnolla voi työskennellä vallan mainiosti myös Ruotsissa, osastolta vinkattiin! 

Med hälsning,
Camilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti