sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Besök i eleven

Torstaina ohjelmassamme oli vierailu elevenin toimistolla. Siellä tutustuimme yritykseen ja sen toimintaan sekä työntekijöihin. Laureassa estenomiksi opiskeleva Virve Väyrynen työskentelee elevenillä Suomen Country Managerina ja hän toimi oppaanamme.



Eleven on ruotsalainen kosmetiikan verkkokauppa, joka tarjoaa noin 900 eri tuotemerkkiä asiakkailleen. Heillä on toimintaa Ruotsissa, Norjassa ja joulukuun alusta lähtien myös Suomessa.



Yrityksen toimitusjohtaja ja Virve kertoivat meille elevenistä ja työskentelystä Ruotsissa. Alunperin Virve oli tehnyt työharjoittelunsa elevenillä, mutta onnistui työpanoksellaan saamaan sieltä myös työpaikan. He painottivat, että ruotsalaisessa työympäristössä työntekijöiden ja esimiesten välillä ei ole suurta hierarkiaa vaan kaikki työntekijät ovat tasa-arvoisia. Elevenillä korostettiin myös innovatiivisuutta ja sitä että uusia ideoita lähdetään rohkeasti toteuttamaan. Elevenille oli tärkeää myös tiivis työyhteisö, mikä näkyi esimerkiksi siten, että palveluita kuten verkkosivujen ohjelmointia ei oltu ulkoistettu.



Vierailu oli hyvin inspiroiva ja oli hienoa nähdä miten estenomin koulutuksella voi työllistyä, Suomessa tai ulkomailla. Eleven vaikutti mukavalta työympäristöltä ja moni meistä saattaakin harkita esimerkiksi työharjoittelun suorittamista siellä. Monissa muissa maissa, kuten Ruotsissa, ei ole estenomin tutkintoa vastaavaa koulutusta, joten se voi edesauttaa estenomeja työllistymään ulkomaillakin.

I alla fall tycker vi att besökan var väldigt intressant upplevelse och vi tror att vi drar fördel av det.

- Reetta & Sanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti