sunnuntai 29. marraskuuta 2015

SOS Save Our Skins

Kävimme lauantaina Acadermia-messuilla kuuntelemassa luennon SOS Save Our Skins, jossa menestynyt maskeeraaja ja terveyden asiantuntija Linda Öhrström esitteli meille kosmetiikkatuotesarjaansa yhdessä Ivan Valencian kanssa.  Heidän tavoitteensa oli jakaa kokemuksia ja vinkkejä kauneudenhoitoalantuotteista kuluttajille ja auttaa ymmärtämään kuinka ne vaikuttavat kehoomme. He puhuivat paljon ekologisten ja luonnonmukaisten tuotteiden puolesta, erilaisista raaka-aineista, sekä kosmetiikan imeytymisestä ihoon.


Luennoitsijoiden mielestä kosmeettisten tuotteiden ainesosat imeytyvät lähes kokonaan kehoomme. He kertoivat kuinka syödessämme jotain keho pystyy puhdistamaan ruoan mukana tulleet ei-toivotut aineet, mutta kosmetiikkaa levitettäessä iholle ei ole mitään puolustusmekanismeja, vaan lähes kaikki raaka-aineet imeytyvät kehoomme. Heidän mielestä myös parabeenit eivät ole turvallisia kosmetiikan säilöntäaineita ja niitä tulisi välttää. Tämä herätti meidän luokkatoverien ja opettajien keskuudessa mielenkiintoista keskustelua luennon jälkeen ja osalla meistä luento meni jopa hieman tunteisiin tai niin sanotusti ihon alle. Luennon lopussa yleisö sai esittää kysymyksiä, ja eräs luokkatoverimme kysyikin, että oletteko tosiaan sitä mieltä, että kosmetiikkatuotteet imeytyvät kokonaan kehoomme. Puhujat olivat selkeästi hieman ihmeissään tästä kysymyksestä ja vähän jopa hermostuivat kun heitä kyseenalaistettiin. Tiukasti he kuitenkin pysyivät kannassaan ja aikovat varmasti tulevaisuudessakin myydä tuotteitaan tällaisella mainonnalla.

Mielestämme luento oli suunnattu erityisesti kuluttajille, joihin pyrittiin vaikuttamaan ja saamaan tulevaisuudessa ostamaan heidän suosittelemiansa tuotteita. Jotkut yleisössä eivät selkeästikään olleet tietoisia kosmetiikan imeytymisestä ihoon tai kosmetiikan raaka-aineista ja heihin tämä näytti uppoavan täysin ja he nyökyttelivät innoissaan kun luennoitsijat kertoivat yhä enemmän näitä ”faktoja”. Säilöntäaineettomuus ja ekologisuus ovat tällä hetkellä vahvasti ”muodissa” kosmetiikan maailmassa ja siksi myös jotkut kosmetiikkamerkit mainostavat tuotteitaan sen varjolla, sillä se myy. Mielestämme ekologisuus ja luonnonmukaisuus on hyvä asia, mutta olisimme kuitenkin halunneet saada enemmän perusteluita luennoitsijen esittämiin mielipiteisiin. Luennon jälkeen oli kiva huomata kuinka oma tieto kosmetiikasta on kehittynyt ja jonka sen avulla pystyy myös tarvittaessa kyseenalaistamaan alalla esiintyvää mainontaa.

Tässä aiheesta kiinnostuneille linkki heidän facebook-sivuille: https://www.facebook.com/Save-Our-Skins-936692433030081/timeline

#trevligtattträffas

Assi ja Anniina J.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti