sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Acadermia-messut näytteilleasettajan näkökulmasta



Olen itse työskennellyt kahtena peräkkäisenä vuotena Pasilan Messukeskuksessa järjestettävillä I love me-messuilla ja odotukseni Acadermia-messuja kohtaan olivat suuret. Messut olivat mukavat, tunnelma avoin ja kävijöitä oli lauantaipäivänä enemmän mitä perjantaina.





Verrattuna I love me-messuihin olin yllättynyt siitä kuinka vähän messuilla oli kosmetiikan näytteilleasettajia. Sanoisin, että 1/3 näytteilleasettajista oli suuntautunut kauneuskirurgiaan tai täyteainehoitoihin, kun taas perinteisillä kosmetiikkaständeillä painotettiin eritoten luomu- ja luonnonkosmetiikkaan. Messuilla kierrellessäni oli mielenkiintoista seurata ruotsalaisten näytteilleasettajien palvelualttiutta ja työskentelyä.


Mielestäni yksi tärkeimpiä asioita messutyöskentelyssä on se, että uskaltaa ja haluaa aidosti mennä juttelemaan mahdollisille uusille asiakkaille. Itse sain kuitenkin kulkea messuilla kaikessa rauhassa, kukaan ei tullut tuputtamaan taikka jututtamaan sen enempää.




Messujen kauneusosasto oli pienempi verrattaen I love me-messuihin, mutten kokenut sitä haitaksi. Ensimmäiset reissupäivät jouduin olemaan sängyn pohjalla influenssan kourissa, joten en olisi ehkä jaksanutkaan yhtään suurempaa hälinää ympärilleni, kuin mitä Acadermialla oli tarjota. Messut olivat kaikin puolin onnistuneet ja reissu kaikkine kokemuksineen avartava. Sanoisin oman mielikuvani Ruotsista muuttuneen aina vain positiivisempaan suuntaan ja luulenpa etteivät nämä messut jääneet viimeisimmiksi ainakaan omalta osalta.




Humoristisen kilpailuhengen turvin voin ylpeänä todeta, että vaikka länsinaapurimme osaakin mukavat messut järjestää, niin kyllä meidän omat I love me-messut vei tämän erän 1-0

Puss och kram, Tintti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti