maanantai 23. marraskuuta 2015

Dagen före exkursionen

Yrkeshögskolan Laurea och estenomstuderandegruppen SKV214SN gör en yrkesmässig exkursion till Stockholm i slutet av november 2015. Vi är alltsammans ca 30 studerande och 3 lektorer. I den här bloggen får du vara med på vår resa och följa vad vi upplever och lär oss där. Alla som är med på resan uppdaterar bloggen. 

Vad gör vi där? Vi besöker Finsk-svenska Handelskammaren och Finlands Ambassad för att få veta hur handelskammaren kan vara till hjälp då finska kosmetikaprodukter lanseras och marknadsförs i Sverige. Vi har ett företagsbesök på //eleven där vi får höra hur Virve Väyrynen, som har studerat hos oss, blev Country Manager Finland och gör karriär i Stockholm, och samtidigt bekantar vi oss på själva företaget. Vårt huvudmål är det stora evenemanget Allt för hälsan på Stockholmsmässan och speciellt branschmässan Acadermia där. Det är det största evenemanget för kosmetikbranschens proffsar i Norden. Vi kommer att ta del i föreläsningar och workshops där i två dagar. Och därtill håller vi ögonen öppna i butikerna på stan i syfte att lära oss om marknadsföring. Och om Stockholm.

Vi måste faktiskt hålla ögonen öppna också ur säkerhetsperspektiv. Sverige såsom alla europeiska storstäder drabbas av terrorismhot. Därför har vi tagit säkerheten på allvar och gått igenom vårt reseprogram noggrant dag för dag med Laureas säkerhetschef Tiina Ranta och kartlagt eventuella risker och planerat vad vi gör om något oväntat händer. Vi tar resan som möjlighet att lära oss hur man reser i utmanande förhållanden. 

Jag som svensklärare önskar naturligtvis att mina studerande talar svenska så mycket som möjligt under vår resa. Vi till och med bloggar på två språk. De två andra medverkande lektorer Marjo Poutanen och Auli Hietanen kommer snart med var sitt blogginlägg, vi alla har ju egna perspektiv på resan.

Vi hoppas att vi har en skön vecka framför oss. Tack för att du vill vara med oss på den resan!

Teija Lehto, lektor vid Yrkeshögskolan Laurea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti